Kiinteistö Oy Espoon Alberga Talo B

Korjasimme usean vuoden ajan vaivanneen vesivuodon ja teimme täysimittaisen kattotarkastuksen.

Kiinteistömanageri Olli-Pekka Kari, Newsec Property Asset Management Finland Oy:

Arvokas kiinteistö sijaitsee Espoon Leppävaarassa. Newsec on hyödyntänyt Antigravityn palveluja kiinteistössä useisiin eri tarpeisiin jo muutaman vuoden ajan.

Kohteessa oli ollut katolla uusiutuva vaikeasti paikannettava vesivuoto usean vuoden ajan. Vesivuoto aktivoitui aina kovien sateiden aikana ja vettä valui ylimmän kerroksen vuokralaistilaan. Vesivuotoa oli käynyt tutkimassa jo useampi tarkastuksiin perehtynyt yritys, mutta ongelma toistui aina uudestaan tietyllä säällä.

Antigravity kävi tekemässä kohteeseen kohdennetun tarkastuksen vesivuodon löytämiseksi. Tarkastuksen yhteydessä vuoto paikannettiin ilmanvaihtokonehuoneen ulko-oven rakenteisiin. 

Antigravity purki oven ympärillä olevat pellitykset ja vesivuodon syy varmistui oven alakarmin ja sen alapuolisten rakenteiden virheelliseksi rakennustavaksi. Vesi pääsi valumaan oven alakarmia pitkin oven telkipesään ja sieltä palkkia pitkin alla oleviin rakenteisiin ja edelleen vuokralaisen tiloihin. Antigravity tiivisti vuotokohdan, eikä vesivuoto uusiutunut enää sen jälkeen.

Kohteeseen on tehty Antigravityn toimesta myös täysimittainen kattotarkastus, jonka perusteella löydettiin ennakoivasti muita potentiaalisia vesivuotopaikkoja ja pieniä rakennusvirheitä. Ne korjattiin asianmukaisesti eikä vahinkoja päässyt syntymään.

Katolle on tehty lisäksi vuosittaiset seurantatarkastukset ja niiden perusteella on suoritettu katon hyvää kuntoa ylläpitäviä ennakoivia tiivistyksiä, joilla on estetty mahdollisten suurempien ongelmien ilmeneminen.